Participă!

sâmbătă, decembrie 11, 2010

Se mişcă insula de agrement!

       Mult aşteptata modernizare a insulei de agrement a mai făcut un pas, prin hotărârea Consiliului Local  privind scoaterea din domeniul public a nouă corpuri de clădire, în vederea casării şi demolării lor. În acest fel se poate începe proiectul de reabilitare şi modernizare  care va aduce această îndrăgită locaţie de agrement a băcăuanilor la standarde moderne de echipare şi funcţionare.
            Investiţia, în valoare de 45 milioane RON (fără TVA), este finanţată prin Programul Operaţional Regional (axa 5.2) şi prin bugetul local, având ca obiectiv general dezvoltarea infrastructurii turistice, şi termen de finalizare anul 2012.
Macheta proiectului de modernizare a insului
            Proiectul vizează o utilizare a insulei de către toate categoriile de vârstă, prin amenajarea unor obiective care să îndeplinească o funcţionalitate multiplă: relaxare, agrement, activităţi sportive: Aquapark, spaţiu de joaca destinat copiilor (Kidsland), Skaterpark, zonă destinată sporturilor nautice, plajă de nisip, ponton de lemn  pe latura estică, terenuri sportive multifuncţionale cu posibilitatea acoperirii lor pe timp de iarnă, patinoar, perete escaladă, amfiteatru in aer liber, bibliotecă cu ceainărie, seră pentru plante ornamentale, cafenele, terase pentru petrecerea timpului liber, fântână arteziană, parcare supraetajată cu 65 locuri (foto).
         Un proiect mult dorit, cred, de către  majoritatea băcăuanilor, cu atât mai mult cu cât oraşul nu excelează în amenajări publice care să permită petrecerea timpului liber într-un decor verde, atractiv.
Insula de agrement
          În aşteptarea începerii efective a lucrărilor de amenajare, am o mică strângere de inimă: din suprafaţa totală a insulei, de 11,5 ha, spaţiul verde ocupă 8,6 ha, dominate de o vegetaţie specifică de luncă, din care nu lipsesc specii rare sau chiar ocrotite. Puţini cunosc că insula de agrement este declarată arie protejată prin H.C.J. Bacău nr. 18/1995.  Nu aş dori ca în final, prin modificarea succesivă a proiectului, să ne trezim doar cu mici ochiuri de verdeaţă, pierdute printre crâşme şi suprafeţe betonate, doar aşa, ca să ne „dezvoltăm infrastructura turistică”…

5 comentarii:

  1. Sa nu se intample ca la fantanica din centru.

    RăspundețiȘtergere
  2. imi plac postarile, ce ma intereseaza pe mn

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut. interesant proiect, desi eu personal i-as fi adaugat o minimarina cu baza nautica.
    Oricum e ceva frumos, ins aintrebarea care se pune: Misca ceva pe santier? S-au a ramas doar la stadiul de proiect aprobat pe hartie?

    RăspundețiȘtergere
  4. Si dupa doi ani juma' tot acolo suntem ...

    RăspundețiȘtergere